Laatste nieuws archief 2011

20-12-2011

Eindejaarsborrel

Eindejaarsborrel

Geheel volgens traditie vindt op donderdag 29 december aanstaande de eindejaarsborrel van onze vereniging plaats. Alle leden zijn vanaf 20.00 uur welkom in de kantine van de rijhal aan de Loofvennen. Uiteraard wordt er voor de oliebollen gezorgd, en hopen we er samen een gezellige avond van te maken. Er vinden die avond geen lessen plaats. 

 

Tot dan!

 

De activiteitencommissie

18-12-2011

Vervanging bodem rijhal de Doorzettertjes

Aanstaande dinsdag vindt er een speciale vergadering plaats waarbij wordt besproken wanneer de bodem van de rijhal van ponyclub de Doorzettertjes zal worden vervangen. De werkzaamheden vinden begin 2012 plaats. Hierbij de officiële uitnodiging:

 

Uitnodiging bijzondere ledenvergadering Ponyclub De Doorzettertjes
Dinsdag 20 december 2011 om 20.30 uur in de kantine van de ponylcub.
Agenda
1. Opening door de voorzitter
2. Uitleg privatisering
3. Vervangen bodem van de rijbak
a. planning
b. werkzaamheden
c. opbouw nieuwe bodem
4.Stemming privatisering
5. Rondvraag
6. Sluiting door de voorzitter
20-11-2011

Bomen rooien bij ponyclub

De gemeente heeft vorige week groen licht van de provincie gekregen om alle bomen rondom de rijhal van de ponyclub te gaan rooien (zo'n 40 hoge populieren). Dit zal binnenkort dan ook plaats gaan vinden. Dit kan enige overlast geven, alvast excuses hiervoor namens het bestuur van de ponyclub.

30-10-2011

De startcoupons verdwijnen!

Zoals je ook al in de Paard & Sport hebt kunnen lezen, schaft de KNHS vanaf 1 januari 2012 de startcoupons af en stappen we over op de zogenaamde startpas. Met deze startpas wordt het voor ruiters en amazones mogelijk om onbeperkt aan wedstrijden deel te nemen. Met deze startpas kunnen wedstrijdsporters in meerdere disciplines aan de start komen, dus aan wedstrijden deelnemen in zowel de disciplines dressuur, springen als eventing. Geen onhandige losse coupons meer die per post naar wedstrijdorganisaties verstuurd moeten worden en nooit meer zonder startcoupons zitten terwijl je je wilt inschrijven voor een wedstrijd.

 

De nieuwe startpas gaat in op 1 januari aanstaande. Heb je nu een startkaart, dan wordt deze automatisch omgezet naar de nieuwe startpas.  Klik hier voor meer informatie.

01-10-2011

Playbackshow 2011

Playbackshow 2011

Ponyclub de Doorzettertjes organiseert ook dit jaar weer een geweldige Playbackshow op zaterdag 8 oktober. Niet alleen voor leden van de club, maar iedereen is welkom of mag een act voor dragen, ook leden van de rijvereniging zijn van harte welkom. Wim Dille neemt plaats in de jury dus met de punten komt het wel goed!!!

 

Van K3 tot Mega Mindy of van Blues Brothers tot Nick en Simon alles kan en mag de revue passeren.

Inschrijven bij de ponyclub of via e-mail: jansenkees@chello.nl

We zien jullie graag op zaterdag 8 oktober bij de spectaculaire playbackshowavond van ponyclub De Doorzettertjes. De avond start om 19.30 uur, tot dan!

 

Ponyclub de Doorzettertjes

25-09-2011

Franka, Marjo en Amber clubkampioenen 2011!

Franka, Marjo en Amber clubkampioenen 2011!

Op zondag 25 september vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats in de rijhal aan de Loofvennen. Vele ruiters deden hun best om een goede proef of parcours neer te zetten, waarbij er enkele mooie uitschieters waren. Ook de weergoden waren ons weer erg goed gezind.

 

Nadat alle dressuurrubrieken in de ochtend waren verreden, mochten de besten in de middag overkampen voor het clubkampioenschap. Sterre Smulders (B), Eva Jansen (B), Franka Couwenberg (L2) en Stacy Bax (M2) waren de winnaars die nogmaals mochten strijden. Uiteindelijk is, met één puntje voorsprong, Franka Couwenberg uit de bus gekomen als winnaar. Zij mag zich een jaar lang Clubkampioen noemen en de mega beker mee naar huis nemen. Franka reed met haar paard Bonjour twee goede en constante proeven.

 

Ook bij de Veteranen werd er gestreden om de eerste plek, de fanatieke ruiters wisten ook enkele hele mooie proeven neer te zetten. Winnaar van de rubriek en titel 'Clubkampioen Veteranen' is uiteindelijk Marjo Verstappen geworden. Marjo vormde een mooie combinatie met haar paard Noa en zou niet misstaan op een officiële dressuurwedstrijd (dus wie weet..?).

 

Vele (dressuur)ruiters waagden ook een sprong in de springrubriek. Vooral de nieuwe, jonge jeugdleden vielen in deze rubriek op. Na een eerste ronde, deden de foutloze combinaties er in de barrage nog een schepje bovenop. Uiteindelijk bleek Amber Martens met haar vliegensvlugge pony de snelste en is zij gehuldigd als Clubkampioen Springen. Ook zij mag de wisselbeker een jaar lang thuis in de prijzenkast zetten.

 

Al met al was ook dit jaar de onderlinge wedstrijd weer een erg gezellige en geslaagde dag. Dit natuurlijk ook met dank aan jurylid Peter van der Steen en onze activiteitencommissie. Iedereen heel erg bedankt! 

21-09-2011

Startlijst onderlinge wedstrijd

Startlijst onderlinge wedstrijd

Aanstaande zondag vinden de clubkampioenschappen 2011 van onze vereniging plaats. Dit jaar hebben we iets minder springruiters, dus een grotere kans op het winnen van de wisselbeker! Wel hebben we iets meer aanmeldingen voor de Veteranen, wie o wie kan de wisselbeker dit jaar op de vensterbank zetten? En zoals ieder jaar strijden er weer vele dressuurruiters om de felbegeerde mega kampioensbeker. Iedereen heel erg veel succes!

 

Klik hier om naar de startlijst te gaan.

14-09-2011

Noortje geselecteerd voor Rabo regiotrainingen

Deze week heeft Noortje van der Hoff te horen gekregen dat ze, na de Rabo Talentendag, is geselecteerd voor de Rabo Regiotrainingen. Dit betekent dat ze de komende maanden 9 trainingen kan krijgen bij één van de (top)ruiters uit ons land. Ook vinden er enkele bijeenkomsten plaats vanuit het Rabo Talentenplan.

06-09-2011

Noortje van der Hoff op Rabo Talentendag

Noortje van der Hoff op Rabo Talentendag

Noortje van der Hoff heeft op de Brabantse kampioenschappen twee goede proeven gereden en heeft zich daardoor geselecteerd voor de NK in Ermelo.

Tijdens de Brabantse kampioenschappen is Noortje ook gescout/geselecteerd en heeft ze een uitnodiging ontvangen voor de Rabo Talentendag op 31 augustus jl. in Ermelo.

 

Noortje heeft samen met een andere amazone een half uur gereden en les gehad van Adelinde Cornelissen. Samen met Sander Marijnissen en Tineke Bartels is ze beoordeeld en na afloop kreeg ze een protocol waar e.e.a. werd vermeld over haar rijden. Nu is het even afwachten of Noortje wordt geselecteerd voor de Rabotalenten trainingen.

 

Van deze dag is ook een filmpje gemaakt door Rabosport.nl waarin Noortje twee keer te zien is. Klik hier om het filmpje te bekijken.

06-09-2011

Clubkampioenschappen

Clubkampioenschappen

Op zondag 25 september is het zover: de clubkampioenschappen 2011! Alle leden zijn van harte welkom om de 'strijd' aan te gaan voor de titel 'Clubkampioen Rijvereniging St. Petrus'. En natuurlijk is het ook leuk om gewoon voor de ervaring mee te doen! Je kunt meedoen in de categorie dressuur en/of springen en ook dit jaar is er een 'veteranen' rubriek. Alle fanatieke ruiters zijn van harte welkom om deel te nemen en er een gezellige dag van te maken!
Uiteraard mag je een klasse hoger starten dan je op wedstrijden rijdt. Je kunt je tot zaterdag 17 september opgeven door een mail te sturen naar Niels van Maris: nielsvanmaris@live.nl.

Vergeet niet om de volgende zaken in je mail te zetten:
- Naam ruiter(s)
- Naam paard(en)/pony('s)
- Klassen en disciplines waarin je wilt starten
- Doe je mee met het springen, geef dan ook even de hoogte door waarin je wilt starten. Dit kan op 40-60 cm, 60-70 cm of 70-80 cm.

De startlijsten komen vervolgens zo snel mogelijk op de website te staan.

05-09-2011

Nico van Aken op EK Dressuur 2011

Nico van Aken op EK Dressuur 2011

Eind augustus vonden in Rotterdam de Europese Kampioenschappen Dressuur plaats. Eén van onze leden, Nico van Aken, is regelmatig ringmeester op grote, internationale concoursen in Nederland. Zo ook tijdens het EK Dressuur in Rotterdam. Paardensport.tv maakte een filmpje waarin ook Nico aan het woord komt.

 

Klik hier om naar het filmpje te gaan.

29-08-2011

Inschrijven wedstrijden ponyruiters

Inschrijven wedstrijden ponyruiters

Nadat Matty Dankers vele jaren de inschrijvingen heeft verzorgd voor de ponyruiters, heeft ze aangegeven hiermee te willen stoppen. Dit betekent dat vanaf nu de ponyruiters zich zelf moeten inschrijven.

Hierbij enkele handige links en tips voor het inschrijven:

-       Wedstrijdkalender regio Eindhoven: www.knhskringeindhoven.nl (linksboven: Wedstrijdkalender).

-       Zoeken naar wedstrijden, contactgegevens verenigingen, startlijsten en uitslagen: www.startlijsten.nl

-       Informatie over het rijden van wedstrijden en handige tips: klik hier.

-       Bestellen van startcoupons, bekijken aantal winstpunten etc: www.knhs.nl (onder ‘Mijn KNHS’).

 

Mocht je nog vragen hebben over het inschrijven, dan kun je mailen naar t.dankers2@upcmail.nl.

 

In het weekend van 24-25 september hebben diverse leden zich opgegeven voor een wedstrijd in Asten-heusden of Geldrop. Deze wedstrijd wordt niet ingeschreven omdat wij dan onze jaarlijkse clubkampioenschappen organiseren. Mochten er toch leden willen starten in Asten-Heusden of Geldrop, dan kun je jezelf hiervoor inschrijven.

 

Het bestuur wil Matty heel erg bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren!

29-08-2011

Rijhal gesloten

Aankomend weekend (3-4 september) organiseert ponyclub de Doorzettertjes haar ponykamp. Daardoor is het niet mogelijk om gebruik te maken van de rijhal. Donderdag en vrijdag zal er ook al worden opgebouwd, o.a. door het opbouwen van een tent en in de kantine. Houd hier dus rekening mee!

02-06-2011

Geslaagde buitenrit

Op donderdag 2 juni vond de jaarlijkse buitenrit voor alle leden van onze vereniging plaats. De activiteitencommissie had alles tot in de puntjes verzorgd met een mooie route, volop eten en drinken en mooi weer!!

 

Wim Dille heeft ook enkele filmpjes gemaakt van de start en het einde van de rit. Klik hier voor filmpje 1 en hier voor filmpje twee.